Električni superautomobil: renovo kupe

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električni superautomobil: "renovo kupe"

Na ovogodišnjem Pebl bič događaju u Kaliforniji, firma "Renovo Motors" je predstavila produkcijski prototip svog električnog kupea zasnovanog na "šelbi dejtoni" koji do stotke ubrzava za 3.4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 195km/h.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Električni dvosed "renovo kupe" ispod haube ima dva srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavljena

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

"axial-flux" motora koji imaju kombinovanu snagu od 500KS i 1356Nm dok je za njihovo napajanje zadužena litijum jonska baterija podeljena u tri posebna pakovanja.

Težina automobila iznosi 1.474kg, dok se baterija može napuniti za samo 30 minuta.

Automobil se zasniva na modifikovanom ramu "šelbi dejtone" koji je redizajnirao Piter Brok sa jasnom idejom zadržavanja klasičnih linija.

"Ovaj oblik je bio skoro savršen pre 50 godina, a fizika se ne menja tokom vremena", objasnio je Brok. "Međutim, redizajnirani automobil ima osvežen ram, vešanje i kabinu."

"Renovo motors je napravilo vozilo koje demonstrira performansu, kontrolu i

uzbuđenje koje je moguće sa električnom tehnologijom", rekao je izvršni direktor kalifornijske firme Kristofer Hejser.

Renovo "kupe" se pridružio maloj floti električnih superautomobila koji nagoveštavaju novu eru automobilizma, međutim, za sada i dalje nisu objavljeni najbitniji detalji - domet i cena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.