Egipat briše Muslimansku braću iz registra NVO

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat briše Muslimansku braću iz registra NVO

Kairo - Vlada Egipta je odlučila da izbriše pokret Muslimansko bratstvo iz registra nevladinih organizacija, objavio je danas državni list Al-Ahbar, dodavši da će ta odluka biti obelodanjena iduće sedmice.

- Ta ministarska odluka je u suštini doneta, ali će biti objavljena početkom iduće sedmice na konferenciji za novinare - naveo je Al-Ahbar, citirajući portparola ministra za socijalnu solidarnost.

Odluka se odnosi na nevladinu organizaciju koju je Muslimansko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bratstvo zvanično registrovalo u martu, kao odgovor na jedan sudski postupak u kojem se tvrdi da taj pokret nema legalan status.

Muslimansko bratstvo je osnovano 1928, a egipatska vojna vlast ga je 1954. zvanično raspustila.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat briše Muslimansku braću iz registra NVO

Izvor: Akter, 06.Sep.2013

Vlada Egipta je odlučila da izbriše pokret Muslimansko bratstvo iz registra nevladinih organizacija, objavio je danas državni list Al-Ahbar

Nastavak na Akter...

Muslimansko bratstvo isključeno iz nevladinog sektora

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2013

KAIRO - Egipatske vlasti odlučile su da ukinu Muslimansko bratstvo kao registrovanu nevladinu organizaciju, prenio je danas državni list "Al akbar", uz napomenu da će odluka biti objavljena sljedeće sedmice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Egipat demantuje da briše Muslimansku braću iz registra NVO

Izvor: Blic, 06.Sep.2013

Kairo - Vlada Egipta je danas demantovala medijske izveštaje da je odlučila da izbriše pokret Muslimansko bratstvo iz registra nevladinih organizacija, objavio je britanski Bi-Bi-Si (BBC). ..Mediji su danas ranije preneli da je portparol ministarstva za socijalnu solidarnost rekao da će status te...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.