Egipat ne briše Braću sa liste NVO

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat ne briše Braću sa liste NVO

Kairo -- Vlada Egipta je danas demantovala medijske izveštaje da je odlučila da izbriše pokret Muslimansko bratstvo iz registra nevladinih organizacija, objavio je BBC.

Mediji su danas ranije preneli da je portparol ministarstva za socijalnu solidarnost rekao da će status te islamističke grupacije kao nevladine organizacije biti izbrisan "za nekoliko dana".

Šerif Šavki iz kancelarije egipatskog premijera je, međutim, izjavio za BBC da ministar za solidarnost nije objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikakvu odluku o statusu Muslimanskog bratstva.

Taj pokret se kao nevladina organizacija zvanično registrovao u martu, kao odgovor na jedan sudski postupak koji su pokrenuli njegovi protivnici, tvrdeći da on nema legalan status.

Muslimansko bratstvo je osnovano 1928, ali ga je egipatska vojna vlast 1954. zvanično raspustila.

Taj pokret takođe ima legalno registrovano političko krilo, Partiju slobode i pravde, koja je osnovana u junu 2011. kao "neteokratska stranka" nakon pobune kojom je svrgnut predsednik Hosni Mubarak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Egipat odlučio raspustiti nevladinu udrugu Muslimansko bratstvo

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Sep.2013

KAIRO - Ova odluka predstavlja uglavnom simboličan udarac Mursijevom pokretu. Odluka će službeno biti objavljena početkom idućeg tjedna.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.