Državljanin Makedonije ubijen kod Preševa

Izvor: Blic, 04.Mar.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Makedonije ubijen kod Preševa

Policajac Zoran Memarović (43) uhapšen je zbog sumnje da je 3. marta, na magistralnom putu Vranje-Preševo kod Žujinca hicem iz automatskog oružja ubio makedonskog državljanina Mahira Jakupija (40) iz Gostivara.

Zločin je otkriven kada su pripadnici saobraćajne patrole, u redovnoj kontroli magistralnog puta na kolovozu uočili parkiran automobil. U vozilu je nađeno telo muškarca sa prostrelnom ranom na vratu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Telo je odmah prebačeno na obdukciju, a policija je utvrdila da se radi o Mahiru Jakupiju.

Istovremeno, u stanicu policije u Preševu stigla je i dojava da je posle zločina viđena osoba u policijskoj uniformi kako sa mesta ubistva beži u pravcu Vranja. Policija je odmah krenula u potragu i zatim uhapsila osumnjičenog policajca Memarovića.

- Jakupi je ubijen sa četiri hica. Motiv zločina još nije poznat, a znaće se verovatno danas za kada sam zakazao saslušanje osumnjičenog policajca Memarovića - izjavio je juče istražni sudija Višeg suda u Vranju Staniša Mihajlović koji je policajcu odredio jednomesečni pritvor.

Izvor „Blica" iz policije kaže da je na Jakupija pucano iz vozila u pokretu, na šta ukazuje razbijeno staklo njegovog automobila sa suvozačeve strane, kao i tragovi metaka, najverovatnije ispaljeni iz službenog pištolja duž nekoliko desetina metara kolovoza.

- O osumnjičenom Memaroviću kolege u policijskoj stanici u Preševu ne znaju puno. Nedavno je ovde prebačen na službu, mnogi veruju po kazni - kaže izvor „Blica".

On navodi i da je moguće da su Memarović i Jakupi bili umešani u neke sumnjive poslove.

- Pretpostavljamo da je Jakupi dugovao novac policajcu Memaroviću i da je pretio da će ga odati starešinama u policiji - kaže naš izvor.

U makedonskoj policiji kažu da su kolege iz Srbije od njih tražile potvrdu identiteta ubijenog Jakupija, kao i da su nakon toga obavestili njegovo porodicu koja živi u jednom selu kod Gostivara koja treba da preuzme telo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajac osumnjičen za ubistvo državljanina Makedonije

Izvor: EMportal, 04.Mar.2010

Jedan policijac iz stanice u Preševu uhapšen zbog sumnje da je ubio makedonskog državljanina, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.