Izvor: RTS, 01.Sep.2009, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan Roštiljijade

Uz vatromet i trubače u Leskovcu sinoć počela čuvena Roštiljijada. Nadmetanje najboljih majstora "na ćumuru" trajaće šest dana. Domaćini koji su pripremili 40 tona roštiljskog mesa očekuju oko pola miliona gostiju.

Festival specijaliteta sa roštilja Roštiljijada, počeo je sinoć u Leskovcu u prisustvu više hiljada ljudi. Privredno-turistička manifestacija,  dvadeseta po redu, trajaće do 6. septembra. Tina Džakula iz Turističke organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leskovca kaže da se očekuje pola miliona gostiju.

Festival je svečano otvoren uz vatromet i trubače, kojem su prisustvovale i ministarke za Nacionalni investicioni plan i za omladinu i sport Srbije, Verica Kalanović i Snežana Samardžić Marković.

U Turističkoj organizaciji Leskovca kažu da rekordnu posetu očekuju na osnovu organizovanih najava iz zemlje i iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke.

"Biće to najbolja i najlepša Roštiljijada do sada", rekao je direktor Organizacije Žikica Nestorović i dodao da su procene da će gosti za sedam dana pojesti između 30 i 40 tona raznog mesa sa oko 70 skara, među kojima će najzastupljenije biti pljeskavice i ćevapi.

"Ove godine gosti će jesti brendirane leskovačke pljeskavice i ćevape, budući da smo prošle godine dobili brend od nadležne evropske asocijacije", objasnio je Nestorović.

U narednih šest dana u okviru festivala biće održana takmičenja majstora roštilja, a poslednjeg dana biće održan karneval sa oko 2.000 učesnika iz Evrope, od kojih će 600 biti pod maskama.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Leskovac, koji je za organizaciju izdvojio oko 10 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvorena leskovačka roštiljijada

Izvor: B92, 01.Sep.2009

Leskovac -- Uz trubače, vatromet i mažoretkinje, u Leskovcu je sinoć otvorena dvadeseta roštiljijada...Na dvadeset šest štandova prodaju se sve vrste leskovačkog roštilja. Ove godine očekuje se oko pola miliona gostiju. Roštiljijada u Leskovcu traje do 6. septembra...Dvadesetu jubilarnu roštiljijadu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.