Donacija Beograda Petnici

Izvor: RTS, 23.Maj.2010, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Beograda "Petnici"

Za istraživački centar "Petnica" izdvojeno milion dinara iz budžeta grada Beograda. Posle 20 godina grad odlučio da obnovi saradnju sa "Petnicom" i omogući talentovanim beogradskim učenicima da učestvuju u istraživačkim projektima, rekla članica Gradskog veća Nada Dimić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je donaciju od milion dinara iz budžeta grada Istraživačkoj stanici ''Petnica'' kao pomoć u realizaciji letnje naučne škole, saopšteno je iz Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada Beograda.

''Glavni grad je odlučio da posle 20 godina obnovi saradnju sa ovom istraživačkom stanicom kroz novčanu pomoć i time omogući talentovanim beogradskim učenicima da učestvuju u istraživačkim projektima'', rekla je članica Gradskog veća Nada Dimić koja je i inicijator ove akcije.

Na ovaj način se šalje poruka Beograđanima o značaju ulaganja u obrazovne institucije, rekla je Dimić i dodala da će se svaki dinar uložen u obrazovanje višestruko vratiti gradu.

''Vreme je da ponovo govorimo o ekonomiji znanja, kao jednoj od najvećih šansi za razvoj našeg društva'', zaključila je Dimić.

"Petnica" istraživački centar nadomak Valjeva je jedinstvena organizacija u Srbiji koja se bavi razvojem naučne kulture i obrazovanja, a programi u kojima svake godine učestvuje oko 3.000 učenika i nastavnika obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milion dinara za "Petnicu"

Izvor: Večernje novosti, 23.Maj.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je donaciju od milion dinara iz budžeta grada Istraživačkoj stanici ''Petnica'' kao pomoć u realizaciji letnje naučne škole, saopšteno je danas iz uprave glavnog grada

Nastavak na Večernje novosti...

BEOGRAD DONIRA MILION DINARA ZA "PETNICU"

Izvor: Kurir, 23.Maj.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je donaciju od milion dinara iz budžeta grada Istraživačkoj stanici ''Petnica'' kao pomoć u realizaciji letnje naučne škole, saopšteno je iz uprave glavnog grada Srbije...- Glavni grad je odlučio da posle 20 godina obnovi saradnju sa ovom istraživačkom...

Nastavak na Kurir...

Grad Beograd donira milion dinara za "Petnicu"

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2010, 08:04

 Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je donaciju od milion dinara iz budžeta grada Istraživačkoj stanici ''Petnica'' kao pomoć u realizaciji letnje naučne škole, saopšteno je iz uprave glavnog grada Srbije...- Glavni grad je odlučio da posle 20 godina obnovi saradnju sa ovom istraživačkom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.