Đilas optimista za dobijanje sredstava od evropskih banaka

Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas optimista za dobijanje sredstava od evropskih banaka

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je danas očekivanje da će do 15. marta, do kada je gradska vlast ostavila rok za oslobađanje sredstava iz kredita za rekonstrukciju mosta "Gazela", dobiti pozitivan odgovor od evropskih banaka.

Ukoliko se ne oslobode sredstva iz kredita taj most će svakako biti rekonstruisan, ali sredstvima iz drugih izvora, rekao je Đilas.

"Što se tiče kredita zauzet je stav, a to je prihvatio i premijer Mirko Cvetković, da se ostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rok do kada će se čekati sredstva iz kredita banaka koje su kredit potpisale. Očekujem da ćemo do tog roka dobiti pozitivan odgovor, ali je mnogo važnije da ako tih sredstava ne bude više nema čekanja i da će ona biti pronađena na nekoj drugoj strani", rekao je Đilas Tanjugu.

Đilas je naveo da će pare u slučaju da sredstva iz kredita ne budu odobrena biti pronađena u drugim izvorima i dodao da se deo sredstava već sad može obezbediti iz republičkog i gradskog budžeta.

"Ova zemlja jeste siromašna, ali nije za 30 ili 40 miliona evra, koliko treba da bi se most rekonstruisao i zato je svako dalje čekanje nedopustivo", istakao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je rekao da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg evropske banke ne bi oslobodile ta sredstva i ukazao da je problem smeštaja Roma, koji su živeli ispod tog mosta, valjano rešen.

"Zaista ne vidim nijedan razlog zbog koga sredstva ne bi bila odobrena, gledajući situaciju u kojoj su danas pripadnici romske populacije koji su živeli u strašnim uslovima. Nema nijednog čoveka koji može da kaže da im danas nije bolje nego ranije", kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, trenutno se i pored katastrofalnih vremenskih uslova radi na popravkama mosta kako bi taj posao bio što pre završen, a saobraćaj koliko toliko normalizovan.

"Dobro je da će kamionski saobraćaj u jednom smeru napokon biti izmešten iz grada", rekao je Đilas.

Zbog oštećenja na nosačima mosta "Gazela" saobraćaj preko tog mosta je u prethodnih nekoliko dana bio smanjenog inteziteta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djilas optimista za dobijanje sredstava od evropskih banaka

Izvor: S media, 06.Feb.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izrazio je danas očekivanje da će do 15. marta, do kada je gradska vlast ostavila rok za oslobadjanje sredstava iz kredita za rekonstrukciju mosta "Gazela", dobiti pozitivan odgovor od evropskih banaka. ..Ukoliko se ne oslobode sredstva iz kredita taj most će...

Nastavak na S media...

Đilas: Nema poskupljenja komunalija

Izvor: B92, 06.Feb.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da u glavnom gradu, osim grejanja, neće biti povećanja cena komunalija..."Nemamo plan da u ovom trenutku povećavamo cene ostalih komunalnih usluga. Mi smo u prethodnom periodu čak i smanjili cenu vode i odnošenja smeća", rekao je Đilas. Gradonačelnik...

Nastavak na B92...

Đilas očekuje novac EBRD za Gazelu

Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2010

BEOGRAD, Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas očekuje da će se do 15. marta dobiti pozitivan odgovor za oslobađanje sredstava iz kredita za rekonstrukciju mosta Gazela. 'Ukoliko se ne oslobode sredstva iz kredita evropskih banaka taj most će svakako biti rekonstruisan, ali sredstvima iz drugih...

Nastavak na Capital.ba...

Kredit za Gazelu čeka se do 15. marta

Izvor: Glas javnosti, 06.Feb.2010

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je danas očekivanje da će do 15. marta, do kada je gradska vlast ostavila rok za oslobađanje sredstava iz kredita za rekonstrukciju mosta Gazela, dobiti pozitivan odgovor od evropskih banaka...- Što se tiče kredita, zauzet je stav, a to je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.