Đerlek: Ugljanin šteti Bošnjacima

Izvor: B92, 23.Feb.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đerlek: Ugljanin šteti Bošnjacima

Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek zatražio je od države da oštro reaguje na istupanje predsednika BNV Sulejmana Ugljanina.

Ugljanin je ranije izjavio da je Srbija šovinistička tvorevina.

On je na konferencii za novinare rekao da Ugljanin svojim izjavama već 25 godina kontinuirano šteti Bošnjacima i svima koji žive u ovom delu Srbije.

"Zbog Ugljaninove retorike i raspirivanja mržnje izgubili smo 25 godina i ne smemo dozvoliti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje zbog njega gubimo vreme. Ubeđen sam da on korača ka političkoj penziji što je najveći dobitak za Bošnjake i Sandžak", rekao je Đerlek.

Lider SNP zatražio je i od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da Ugljaninu oduzme imunitet kako bi mogao da odgovara za svoja dela.

"Pojedinci smatraju Sandžak svojim ličnim feudom i mislim da je krajnje vreme da država punim kapacitetom bude prisutna u Sandžaku i da svi oni koji prave probleme na ovom suverenom delu Srbije snose odgovornost", kazao je Đerlek.

On je dodao da najviše štete zbog Ugljaninovih izjava mogu imati studenti, pacijenti i privrednici bošnjačke nacionalnosti koji studiraju, leče se ili posluju širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Država da reaguje na istupe Ugljanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek zatražio je danas od države da oštro reaguje na istupanje predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina koji je Srbiju nazvao "šovinističkom tvorevinom"...On je na konferencii za novinare rekao da Ugljanin svojim izjavama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Država mora dakazni Sulejmana

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2015, 06:43

Tvrdnjama da je Srbija šovinistička tvorevina, raspirivanjem nacionalizma i govorima mržnje, Sulejman Ugljanin želi da destabilizuje Srbiju, Sandžak i gradsku vlast u Novom Pazaru. On to čini permanentno godinama, kad god nije u vlasti i nanosi ogromnu štetu Bošnjacima i svim drugim žiteljima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vlast traži sankcije za Ugljanina – Ugljanin: Država preko privatnih Bošnjaka zbunjuje narod

Izvor: SandzakPress.net, 24.Feb.2015

Novi Pazar – Predsjednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek zatražio je od države da oštro reaguje na istupanje predsjednika BNV Sulejmana Ugljanina. Ugljanin je ranije izjavio da je Srbija šovinistička tvorevina. Đerlek je na konferencii za novinare rekao da Ugljanin svojim izjavama...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.