23. februar  2015. 14.54  | Izvor: Beta

Đerlek: Država da reaguje na istupe Ugljanina

NOVI PAZAR -

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek zatražio je danas od države da oštro reaguje na istupanje predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina koji je Srbiju nazvao "šovinističkom tvorevinom".

On je na konferencii za novinare rekao da Ugljanin svojim izjavama već 25 godina kontinuirano šteti Bošnjacima i svima koji žive u ovom delu Srbije.

"Zbog Ugljaninove retorike i raspirivanja mržnje izgubili smo 25 godina i ne smemo dozvoliti da i dalje zbog njega gubimo vreme. Ubeđen sam da on korača ka političkoj penziji što je najveći dobitak za Bošnjake i Sandžak", rekao je Đerlek.

Lider SNP zatražio je i od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da Ugljaninu oduzme imunitet kako bi mogao da odgovara za svoja dela.

"Pojedinci smatraju Sandžak svojim ličnim feudom i mislim da je krajnje vreme da država punim kapacitetom bude prisutna u Sandžaku i da svi oni koji prave probleme na ovom suverenom delu Srbije snose odgovornost", kazao je Đerlek.

On je dodao da najviše štete zbog Ugljaninovih izjava mogu imati studenti, pacijenti i privrednici bošnjačke nacionalnosti koji studiraju, leče se ili posluju širom Srbije.

 

Broj komentara: 1

Mitar  23. 02. 2015. | 23:44
Suljo je dokazani alijin kadar, od samog početka "delovanja" alijinog stvaranje islamske države u srcu Evrope. I sam Žoze Kutiljeto, portugalski diplomata, koji je bio zadužen za pr egovore izmedju tri strane u stvaranju unitarne BiH uvažavajući postojeće stanje i teritorijalnu podelu BiH, a na što je Alija i pristao, da bi potom po urgenciji Vorena Cimermana, američkog ambasadora odustao, što je bio povod rata u BiH i ogromih ljudskih gubitaka. Dejtonski sporazum 1995. je potvrdjeni Kutiljrov plan, ali posle rata. Sam Kutiljero je u svedočenju sudjenja Karadžiću u Hagu optužio Aliju da je nepošten i da je jedno govorio na zvaničnim susretima, a drugo privatno svojim saradnicima i bio je taj koji je srušio mirovni plan. E tako isto i naš Suljo. Dok su ga ovi iz vlasti držali u Beogradu na ministrskom položaju je podržavao Vladu i Srbiju i u Pazaru "ratovao" sa muftijom zukorlićem. Kako izgubi ministarki položaj okrenu ćurak i pridruži se zukorliću pljujući na Srbiju. E neće valjati Suljo.