Đavolja varoš - figure sačuvane

Izvor: B92, 21.Apr.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đavolja varoš - figure sačuvane

Kuršimlija -- Žuta reka u Đavoljoj varoši, iako se izlila iz rečnog korita, nije oštetila zemljane figure.

Pričinjena je ogromna šteta na samom ulazu u Đavolju varoš, ali i celim putem do nje.

Zanimljivo je da je Žuta reka,posle obilnih kiša, za samo jednu noć,gotovo 80 odsto promenila svoj tok. Probila je novo korito i to pešačkim stazama, a staro rečno korito popunila peskom i kamenjem.

Počupala je mnogo stabala, odnela šest mostova, kao i kompletnu prodavnicu suvenira, delimično oštetila ugostiteljske objekte.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bujica prošla kroz Đavolju varoš, odnela i celu prodavnicu

Izvor: Blic, 22.Apr.2014, 13:32

Kuršumlija - Žuta reka u Đavoljoj varoši promenila je svoj tok, pošto se prethodnih dana izlila iz rečnog korita i gotovo potpuno poplavila podnožje tog prirodnog fenomena i pričinila ogromnu štetu...- Zemljane figure nisu oštećene - rekao je agenciji Beta upravnik Đavolje varoši Radoje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.