Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Normalizacija u snabdevanju gasom u narednih nekoliko dana

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je večeras da će snabdevanje gasom biti normalizovano u narednih nekoliko dana, imajući u vidu sve pregovore koji se o vode o tome.

"Situacija nije kritična ali ni potpuno bezazlena", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare posle vanredne sednice vlade posvećene energetskoj situaciji u zemlji.

On je istakao da su na pregovorima u Mađarskoj o mogucnosti da se pozajmi gas, mađarski predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekli da ni njihova zemlja nema dovoljne količine ali su ponudili da, ukoliko krenu određene količine tog energenta iz Rusije, puste gas iz svojih rezervi.

Cvetković je rekao i da je Srbija od Rusije zatražila da nam deo gasa uputi alternativnim putem kroz Belorusiju, ali je naveo i da je "ta ruta propterećena i radi punim kapacitetom".

"Očekujem da možda tako dobijemo neke količine gasa, ali to će se znati sutra", rekao je predsednik Vlade Srbije.

On je dodao da je elektroenergetski sistem stabilan i da dobro funkcioniše, kao i da Srbija ima dovoljno mazuta i da je vlada preporučila elektrodistribucijama da smanje rasvetu u gradovima dok se ne reše problemi sa gasom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Gas stiže narednih dana

Izvor: Politika, 07.Jan.2009

Mazuta imamo dovoljno za ceo januar, a ako bude potrebno uvozićemo struju ..Snabdevanje Srbije gasom biće normalizovano u narednih nekoliko dana. Dok se započeti pregovori ne završe, nestašicu gasa nadomestićemo mazutom koga imamo dovoljno za narednih mesec dana i električnom energijom. Situacija...

Nastavak na Politika...

Mađari nam ne daju gas jer ga nemaju ni za sebe

Izvor: 24sata, 08.Jan.2009, 02:37

Potrošači koji se greju daljinskim sistemom iz Elektrana, čije sve toplane su adaptirane da rade na mazut, zasad ne moraju da brinu zbog rusko-ukrajinskog energetskog spora koji je neke gradove u Srbiji ostavio bez toplih stanova. Predsednik Vlade Mirko Cvetković rekao je da će se snabdevanje gasom...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.