Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena sindikalnog delovanja u vojsci i policiji

Predstavnici Vojnog i Policijskog sindikata reći će da je izuzetno visoka. PSS optužuje MUP da vrši pritisak na njegove članove zbog sindikalnog rada, dok iz VSS-a upozoravaju da je kažnjavanje oficira Milovana Subotića zbog pojavljivanja na protestu vojske i policije vrhunac samovlašća.

Po nalogu iz kabineta Ministra odbrane stručnjak za ekstremizam Milovan Subotić iz Beograda moraće na posao u Valjevo, tvrde u Vojnom sindikatu Srbije, a kao razlog navode njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << učešće na protestima vojske i policije.

„Mi bismo voleli da čujemo obrazloženje ministra odbrane ili nekog iz Ministarstva odbrane kakva je to potreba da doktor nauka, adekvatno postavljen u svom naučnom zvanju u Institut za istraživanja bude premešten na mesto, hajde slobodno da kažem, referenta u nekadašnjem vojnom odseku u Valjevu“, kaže Novica Antić, predsednik VSS.

Odgovor na optužbe Vojnog sindikata N1 je tražio od Ministarstva odbrane. Sistematizacija radnih mesta je, kažu, interna stvar koja se javno ne saopštava, osim kada se radi o imenovanju visokih vojnih funkcionera.

„Premeštaji profesionalnih pripadnika Vojske Srbije rešavaju se u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije i Uredbom o stanjima u službi“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Isti odgovor je u petak stigao i na adresu Vojnog sindikata.

„Ovakav odnos prema dr Subotiću vidimo kao još jedan u nizu pritisaka koji su usmereni ka ljudima koji predstavljaju Vojni sindikat Srbije i njegovi su članovi. Ovo nije jedini ovakav slučaj“, kaže Antić.

Da pritisaka na neistomišljenike ima tvrde i u Policijskom sindikatu Srbije. Do njih je stigla informacija da su na Komisiji za karijerno napredovanje u Nišu starešine policajcima otvoreno rekle da nije dobro da budu članovi tog sindikata koji radi protiv ministra Stefanovića.

„To je nalog koji je usmeno prenet tim ljudima kako treba da se postave i šta treba da prenesu na celoj teritoriji Republike Srbije. To je opet favorizacija političkih kadrova ministra Stefanovića, to nikako nije profesionalizacija policije“, kaže Veljko Mijailović, predsednik PSS.

Policija bi trebalo da služi građanima, a ne jednoj partiji ili političkoj eliti, dodaje Mijailović: „To govori da u nečijim redovima, pogotovo u redovima ministra Stefanovića, vlada neka panika“.

N1 je bez uspeha pokušao da dobije komentar Ministarstva unutrašnjih poslova na tvrdnje da je starešinama iz MUP-a naloženo da prenesu poruku da nije poželjno biti član Policijskog sindikata.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

VSS i PSS o posledicama sindikalnog angažovanja

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2017

Predstavnici Vojnog i Policijskog sindikata reći će da je izuzetno visoka...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.