Čelsi pobedio Stouk, Matić držao čas!

Izvor: Mondo, 23.Dec.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi pobedio Stouk, Matić držao čas!

"Plavci" na gostovanju Stouku opravdali ulogu favorita (2:0) i ponovo "pobegli" Sitiju tri boda. Srbin odigrao još jednu utakmicu "iz udžbenika".

Golovima Džona Terija u 2. minutu i u Seska Fabregasa u 78, Čelsi je još jednom odmakao Mančester sitiju. Sledeće kolo, praznično na Ostrvu, dočekaće sa tri boda prednosti.

Serija pobeda "građana" i poraz od Njukasla, upalili su crvene lampice na Stamford bridžu početkom decembra, pa su "plavci" u ponedeljak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vezali i četvrti trijumf zaredom.

Navedena su imena strelaca, ali su se posle utakmice svi osvrtali na još jednu blistavu partiju defanzivnog veziste iz Srbije - Nemanje Matića (26).

Zvanično najbolji fudbaler naše zemlje zaustavljao je napade protivnika, kreirao akcije svog tima, "zatvarao" sredinu terena... Posle utakmice, kapiten Čelsija Džon Teri više je govorio o njemu nego o pobedi.

"Matić je ove sezone druga klasa u odnosu na sve. Čeka na svojoj poziciji, dobija svaki vazdušni duel, svaki duel na zemlji...  On je naše otkrovenje sezone. Ovaj tim mora da nastavi da se razvija i da osvaja trofeje i gradimo se na pravim temeljima", rekao je Džon Teri posle utakmice.

Nije samo on hvalio igru momka sa Uba.

Urednik Tajmsa napisao je o srpskom vezisti sledeće: "Veoma dobra timska igra Čelsija. Matić je bio posebno impresivan".

Heroj Čelsija takođe je govorio za "Skaj sports" posle utakmice. Naravno, proglašen je igračem utakmice.

"Bilo je naporno, ali smo odigrali kako smo se dogovorili. Srećni smo. Znali smo da je svakom timu ovde teško da osvoji bar poen, a mi odlazimo kući bar sa tri. Nadam se da će nam ova pobeda pomoći da budemo prvi i na kraju sezone".

Stouk je poznat po čvrstoj igri. Nije mu bilo jako.

"Da, čvrsti su momci. To smo i očekivali. Rekli smo na početku da ne možemo da se tučemo sa njima, već je cilj da igramo svoju igru. Ova pobeda je jako važna, jer zavisimo samo od nas. Ima mnogo utakmica do kraja, Siti je tri poena za nama, Junajted mislim deset i sve može da se dogodi. Nadam se da ćemo ostati na ovoj poziciji".

I drugi srpski "plavac" - Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu za goste.

U petak, 26. decembra

Čelsi - Vest Hem 13.45

Barnli - Liverpul 16.00

Kristal Palas - Sautempton

Everton - Stouk

Lester - Totenhem

Mančester junajted - Njukasl

Sanderlend - Hal

Svonsi - Aston vila

Vest Brom - Mančestester siti

Arsenal - Kvins Park 18.30

TABELA: Čelsi 42, Mančester siti 39, Mančester junajted 32, Vest Hem 31, Sautempton 29, Arsenal 27, Totenhem 27, Svonsi 25, Njukasl 23, Liverpul 22, Everton 21, Aston vila 21, Stouk 19, Sanderlend 19, VBA 17, Kvins Park 17, Kristal Palas 15, Barnli 15, Hal 13, Lester 10.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.