Čanak: Obratiću se Misiji OEBS na Kosovu

Izvor: B92, 23.Mar.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Obratiću se Misiji OEBS na Kosovu

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je da će se u narednih 48 sati obratiti Misiji OEBS-a na Kosovu.

On je rekao da će to uraditi kako bi se razjasnilo na koji način, kako je rekao, sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na predsedničke izbore.

Čanak je u Beogradu razgovarao sa predstavnicima posmatračke misije OEBS u Beogradu, gde su se, kako je rekao, složili da oni ne mogu da učine ništa osim da posmatraju izbore, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da se za bezbednost i regularnost izbora obrati OEBS-u na Kosovu.

"To ću i učiniti u narednih 48 sati najdalje, pre sledeće sednice RIK-a, da bismo se razjasnili oko toga na koji način konkretno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana sa Kosova i opstrukciju izbora u celini, sumnju u njihovu legitimnost u vezi sa glasanjem na Kosovu", rekao je Čanak novinarima posle razgovora sa ambasadorom Aleksandre Kelčevskim.

Čanak je sa predstvanicima OEBS razgovarao kako bi se razjasnile nedoumice oko legitimiteta glasanja na Kosovu, na osnovu uputstva RIK-a, koje bi, kako je rekao, trebalo po četvrti put da bude primenjeno, jer je do sada već tri puta primenjeno na isti način.

Osam posmatrača OEBS-a, iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), prijavilo se za praćenje sprovođenja izbora za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. april.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čanak: Kontaktiraću misiju OEBS-a na Kosovu

Izvor: Beta Video, 23.Mar.2017

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak sastao se sa ambasadormo misije OEBS u Srbiji sa koijm je razgovarao o uputstvu RIK-a za organizovanje izbora na Kosovu. Čanak je rekao da je na sastanku zaključeno da OEBS ne može ništa da učini osim da posmatra...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.