Boljevac ponovo bez struje

Izvor: RTS, 05.Dec.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljevac ponovo bez struje

Zbog kvara na dalekovodu izazvanog velikim količinama leda, Boljevac od juče nema struju. Nakratko je omogućeno snabdevanje dela grada električnom energijom, koja je ubrzo ponovo nestala. Posle nekoliko dana u mraku, struja stigla u Majdanpek i Donji Milanovac. Bor još uvek bez pijaće vode.

14.50 - U Boljevcu je opet nestala struja, javlja izveštač RTS-a. 

14.05 - Posle dolaska struje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Boljevac i na akumulaciju Bogovina, odakle se Bor snabdeva vodom, večeras se očekuje normalizacija vodosnabdevanja u Boru, javlja specijalni izveštač RTS-a Sanja Ljubisavljević.

12.55 - Boljevac dobio struju, okolna sela i dalje bez elektične energije, javlja izveštač RTS-a.

Boljevac i još 19 okolnih sela od juče po podne nemaju električnu energiju. Led i vetar su oštetili dva dalekovoda i zbog kvara ugroženo je i snabdevanje Bora vodom. Juče otklonjeni kvarovi u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra "Elektromreže Srbije" Vladimir Ilić rekao je za RTS da je na dalekovodu Zaječar–Boljevac pao stub i da se od sinoć radilo na osposobljavanju alternativnog napajanje mreže.

Boljevac je danas nakratko dobio električnu energiju zahvajujući radnicima "Elektrotimoka" koji su uspeli da stave u funkciju stari dalekovod, ali je struja ubrzo ponovo nestala.

Zbog havarije na dalekovodu bez struje su od juče po podne bili opština Boljevac i selo Zlot u borskoj opštini.

U Bor još uvek imaju problem sa vodosnabdevanjem. Nešto pre 13 časova grad je ostao bez vode za piće. Iz sistema su ispala poslednja dva vodozahvata koji su omogućavali snabdevanje pojedinih delova grada.

Zbog kvara na dalekovodu u selu Zlot, struje nema na pumpama dva od tri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva pijaćom vodom. Pumpne stanice od juče su van pogona tako da su rezervoari ispražnjeni.

Ekipe "Elektrodistribucije" Bor i Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" su neprekidno na terenu pokušavajući da otklone kvarove na elektro i vodovodnoj mreži.

Napajanje Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" je stabilno.

Ledena kiša u Boru i okolini od početka decembra pravi velike probleme. Bez obzira na to što se temperatura nije spuštala znatno ispod nule, zbog naslaga leda slamalo se drveće i grane, što je ugrožavalo vozila i pešake.

Radnici komunalnog preduzeća i dalje seku i odvoze granje u najugroženijim delovima grada i pored puteva.

Majdanpek je sinoć dobio struju. Očekuje se da građani dobiju i vodu za piće i grejanje. Normalizovano je snabdevanje strujom i u Donjem Milanovcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boljevac opet dobio struju

Izvor: RTS, 05.Dec.2014

Zbog kvara na dalekovodu izazvanog velikim količinama leda, Boljevac od juče nema struju. Nakon više pokušaja, omogućeno je snabdevanje dela grada električnom energijom. Posle nekoliko dana u mraku, struja stigla u Majdanpek i Donji Milanovac. Bor još uvek bez pijaće vode...15.15 - Deo Boljevca...

Nastavak na RTS...

Boljevac dobio struju, a Bor vodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2014, 10:19

Situacija sa električnom energijom u Boljevcu i vodosnabdevanjem u Boru od jutros je stabilizovana, nakon problema koji su nastali padom visokonaposnkih stubova zbog leda...Situacija je ipak i danas teška u mnogim selima ove dve opštine, jer struje nema tri dana, a u pojedinim zaseocima, meštani...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.