Bliznakinje proslavile 102. rođendan

Izvor: Blic, 06.Jan.2012, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliznakinje proslavile 102. rođendan

Najstarije bliznakinje na svetu Ena Pju i Lili Milvord proslavile su u sredu 102. rođendan.

One su ove godine na poklon dobile kopije Ginisove knjige svetskih rekorda, u kojoj su zabeležena njihova imena.

Ena i Lili rođene su 4. januara 1910. godine u Engleskoj i do sada su svaki rođendan slavile zajedno. Malo je falilo da se to ove godine ne desi, jer je Lili morala da leži u bolnici.

"Moja mama se oporavlja u bolnici jer je uoči Božića pala i povredila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se. Ali ona je dobro raspoložena i uživa u pažnji koju dobija kao jedna od najstarijih bliznakinja na svetu. Ena dolazi u bolnicu kad god može, one su veoma bliske. I uprkos veoma lošem vremenu, Ena se potrudila da dođe ne bi li bile zajedno za rođendan”, ispričala je Lilina ćerka Dajen Pauel za britanske medije.

Bliznakinje se često viđaju i telefonom razgovaraju skoro svaki dan.

"Do mamine nesreće, one su se viđale svakog petka i išle u kupovinu ili pile čaj. Iako imaju loš sluh, skoro svake večeri se čuju preko telefona. Ne razumeju uvek šta jedna drugoj govore, ali one jednostavno uživaju u razgovoru”, rekla je Lilina ćerka.

Lili Milvord je izjavila da je to što se njih dve rado šale i smeju zajedno uzrok njihove dugovečnosti.

"Ranije smo radile na farmi po ceo dan, ali i tada smo se družile i uživale. Imamo dosta sreće i oduvek smo imale dobro zdravlje”, rekla je Lili.

Njihovi roditelji Čarls i Lora Tomas bili su farmeri i imali su desetoro dece, među kojima i dva sina blizanca. Ena Pju danas ima troje dece, desetoro unučadi i troje praunučadi, a njena nekoliko minuta mlađa sestra Lili ima dvoje dece, petoro unučadi i devetoro praunučadi.

Povezane vesti: Najstarije bliznakinje na svetu imaju 98 godina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bliznakinje proslavile 102. rođendan

Izvor: medio.rs, 06.Jan.2012

Najstarije bliznakinje na svetu Ena Pju i Lili Milvord proslavile su u sredu 102. rođendan.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.