Autonomija naspram otcepljenju

Izvor: B92, 24.Sep.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autonomija naspram otcepljenju

Široka autonomija će doprineti smanjenju snaga pokreta otcepljenja –tvrdi predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec u ovonedeljnom autorskom tekstu.

U tekstu koji se objavili vojvođanski mediji na mađarskom jeziku Korhec, podsećajući na rezultate referenduma u Škotskoj, gde je “pobedila autonomija naspram otcepljenju”, izražava lično zadovoljstvo zbog toga što su Škotlanđani rekli “ne” otcepljenju, kao što su isto uradili 1995. godine i stanovnici Kvebeka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasajući za ostajanje unutar Kanade.

I tada je pobedila autonomija naspram tendencija za formiranje nacionalne države. Više puta je dokazana moja teza da široka autonomija, formirana na osnovu saglasnosti po ceni kompromisa neće da ojača, već će da isprazni i da smanjuje separatističke tendecije”, piše u tekstu koji objavljuje portal na mađarskom jeziku “Vojvodina danas”.

On u tekstu postavlja pitanje kakva bi bila sudbina Kosova, da je državni vrh Srbije seo na suštinske pregovore sa Rugovom o ustavnom položaju pokrajine i o predaji vlasti kosovskim Albancima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korhec: Široka autonomija smanjuje snagu pokreta otcepljenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014

Široka autonomija će doprineti smanjenju snaga pokreta otcepljenja, tvrdi predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec u ovonedeljnom autorskom tekstu za vojvođanske medije na mađarskom jeziku...Podsećajući na rezultate referenduma u Škotskoj, gde je uz veliki odziv birača pobedila autonomija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.