Artemijev poziv Srbima: Ne učestvujte na kosovskim izborima!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2009, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemijev poziv Srbima: Ne učestvujte na kosovskim izborima!

GRAČANICA - Episkop raško-prizrenski Artemije pozvao je danas Srbe da ne učestvuju na lokalnim kosovskim izborima zakazanim za 15. novembar, jer su oni, kako je ocenio, lukava zamka kojom bi Srbi trebalo da priznaju nelegalno i nezakonito stanje u pokrajini.

Artemije je izjavio Tanjugu da svi oni koji izađu na kosovske izbore na jesen očigledno staju uz nezavisno Kosovo i da on, kao episkop, sveštenstvo Eparhije raško-prizrenske i verujući narod nikada neće pristati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to.

"Srbi nemaju nikakve potrebe da izlaze na te izbore, ukoliko ne žele da priznaju nezavisno Kosovo i da se nađu u nekoj državi izvan države Srbije", istakao je episkop.

On je ocenio da Srbi nemaju šta da traže na lokalnim kosovskim izborima osim ako ne žele da kroz te izbore priznaju nezakonitu i jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Bez obzira na to šta bismo dobili tim izborima i kakve privilegije oni dali nekim našim opštinama, to je sve vešta i lukava zamka da bi Srbi priznali nelegalno i nezakonito stanje koje postoji, a sve one tzv. partije koje bi učestvovale u procesu su stranke koje očigledno staju uz nezavisno Kosovo, kazao je episkop Artemije.

Protiv učešća Srba na jesenjim izborima na Kosovu izjasnili su se i predsednik Boris Tadić i Vlada Srbije.

Tadić smatra da ne postoji uslovi za poziv Srbima da učestvuju na tim izborima, dok je vlada zaključila je da izbori, koje su zakazale privremene vlasti kosovskih Albanaca, nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, ni sa ustavnim okvirom za privremenu samoupravu Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladika poziva na bojkot izbora

Izvor: S media, 02.Avg.2009

Vladika raško-prizrenski SPC Artemije ocenio da novembarski lokalni izbori na Kosovu predstavljaju "lukavu zamku" i pozvao kosovske Srbe da ne učestvuju na njima. ..Kako prenosi radio Slobodna Evropa, pozivajući se na beogradske medije, Artemije je objasnio da bi učešćem na tim izborima Srbiji...

Nastavak na S media...

Artemije pozvao Srbe da ne učestvuju na kosovskim izborima

Izvor: Cafe.ba, 02.Avg.2009

Episkop raško-prizrenski Artemije pozvao je danas Srbe da ne učestvuju na lokalnim kosovskim izborima zakazanim za 15. novembar, jer su oni, kako je ocenio, lukava zamka kojom bi Srbi trebalo da priznaju nelegalno i nezakonito stanje u pokrajini.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.