Afera Indeks: Da li će prof. Stojanović dati prvu izjavu?

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Indeks: Da li će prof. Stojanović dati prvu izjavu?

Vanpretresno veće suda u Smederevu odložilo je za ponedeljak donošenje odluke o privođenju na suđenje profesora Predraga Stojanovića, optuženog da je prodavao ispite na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, a nikada nije dao izjavu.

Od 2010. godine, kada je izbila afera prodaje ispita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, profesor Stojanović je prisustvovao samo jednom ročištu na koje je priveden, ali ni tada nije saslušan.

Predsednik Veća Slavomir Nikolić rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << agenciji Beta da nije jednostavno da se takva odluka donese, naročito јеr je Stojanović ozbiljno bolestan.

"Ne znam još kakva će biti odluka Veća. Teško nam je da donesemo odluku da bolesnog čoveka privodimo, a opet, postupak se odužio, delom i zbog Stojanovićeve zdravstvene situacije. Verujem, ali nisam siguran, da ćemo odluku doneti u ponedeljak", rekao je Nikolić.

On je dodao da nije potrebno da Stojanović dolazi na svako ročište već je "dovoljno da jednom dođe i kaže šta ima u svoju odbranu".

Prvobitno je zbog afere "Indeks" bilo optuženo 87 osoba, a sada su optužene samo 44. Suđenje je dva puta vraćano na početak, u sadašnjoj fazi je određeno nekoliko datuma za ročišta, ali u novembru već dva nisu održana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odluka o privođenju bivšeg dekana opet odložena:Stojanović sedam godina izbegava saslušanje

Izvor: Blic, 18.Nov.2016

Vanraspravno veće Višeg suda u Smederevu ni dana nije saopštilo odluku o eventualnom privođenju nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predraga Stojanoviću, jednog od optuženih u aferi "Indeks"...Odluka je odložena za ponedeljak.Tužilaštvo je tražilo pritvor za Stojanovića koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.