ANA PROGLASILA MOBILIZACIJU: Branićemo braću u Preševu

Izvor: Kurir, 13.Jan.2013, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA PROGLASILA MOBILIZACIJU: Branićemo braću u Preševu

Albanska nacionalna armija protiv rušenja spomenika pripadnicima OVPBM u Preševu i preti napadima

BEOGRAD - Opet zveckaju oružjem!

Albanska nacionalna armija spremna da "odgovori na srpske napade prema građanima, našoj braći i sestrama u istočnom Kosovu (Prerševska dolina)" i da je protiv dijaloga Beograda i Prištine.

ANA je pozvala sve svoje pripadnike, gde god da su da se "jave na svoje zadatke" i poručila da niko samostalno, na svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ruku i bez koordinacije ne sme da preduzme bilo kakvu akciju.

- Posebna pažnja posvećuje se događaju u vezi pretnjom srpskog rukovodstva da ruši spomenik mučenika slobode - OVPBM, u istočnom Kosovu, konkretno u Preševu - saopštio je takozvani Generalštaba ANA.

Teroristi su uznemireni ponašanjem kosovske vlade i i traže da "dok Srbija ne prestane s antialbanskom politikom, dijalog s Beogradom ne treba nastaviti".ANA je 2005. tadašnji šef Unmika Mihael Štajner proglasio teroristickom organizacijom, pošto su postavili eksplozivnu napravu na mostu u severnom delu Kosova.

(R. K.)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pretnje Albanaca Srbima sa severa Kosova (VIDEO)

Izvor: Press, 13.Jan.2013

Grupa maskiranih ljudi sebe naziva ANA (albanska nacionalna armija) i zahteva mobilizaciju svih svojih članova da bi bili spremni da zaštite albansku zemlju i pozivaju na hitnu punu nezavisnost Kosova. Oni tvrde da poseduju moderno naoružanje, što se može videti na snimku kroz fotografije...Na jednom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.