A automobil godine u Evropi je...

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A automobil godine u Evropi je...

Uoči otvaranja 85. međunarodnog sajma automobila u Ženevi, u tom švajcarskom gradu održan je završni deo izbora za evropski "Automobil 2015. godine" (Car of the Year 2015) na kome je pobedio Folksagen Pasat.

Za priznanje Automobil 2015. konkurisali su svi modeli koji su se pojavili na evropskom tržištu tokom 2014. godine, a uslov je bio da su se prodali u najmanje 5.000 primeraka.

Najbolji automobil izabran je od strane međunarodnog žirija sastavljenog od 58 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novinara iz 22 evropske zemlje.

U užem izboru za nagradu pored pobednika bili su: BMW Serije 2 Active Tourer, Sitroen C4 Kaktus, Ford Mondeo, Mercedes C klase, Nissan Qashqai i Reno Tvingo.

Tradicionalni izbor za Automobil godine u Evropi održava se od 1964. godine, a 2014. pobednik je bio Pežo 308.

Kao i obično, u komentarima možete navesti koji model je po vašem mišljenju zaslužio titulu Auto godine 2015. i zašto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.