SRBI VOLE OFICIRE Političari u uniformama love glasove

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI VOLE OFICIRE Političari u uniformama love glasove

Ako je suditi po ponašanju i nekadašnjih, ali i današnjih državnih zvaničnika, uniforme su izgleda nešto čemu se ne odoleva tako lako. Bilo da je u pitanju vojna, policijska ili pak lovačka, domaći političari se ne libe da ih obuku, valjda da bi se što bolje uklopili u ambijent ili u sredinu u koju idu i koju posećuju.

Присуство @mo_i_vs у Копненој зони безбедности је важно за очување мира и стабилности >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << у региону. pic.twitter.com/Q2ui3taqqB

— Томислав Николић (@predsednikrs) June 1, 2015

Poslednji takav primer je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koga je domaća javnost, možda po prvi put, posle odela, gunjeva i pižama, videla i vojničkoj uniformi.

Aleksandar Vulin - modni vedeta srpske vlade @Pescanik http://t.co/7pByU7gUvA pic.twitter.com/qaKuWA9VXz

Za ministra rada i socijalne politike Aleksandra Vulina nije nepoznanica da voli uniforme, ali izgleda više one policijske. Tačnije, Vulinu se najviše dopadaju, a i “najviše mu idu uz ten”, one koje nose pripadnici Žandarmerije. Za razliku od njih, kojima služba nalaže da ih nose, Vulina na to ne tera niko, pa je pretpostavka da smatra da mu dobro stoje.

Vojničkoj uniformi nije odoleo ni bivši ministar vojni Dragan Šutanovac, koji je za svog mandata imao varijacije na “vojnu temu”, pa je pored maskirne vetrovke, bio viđen i u pilotskom odelu. Sa pilotskom kacigom, podrazumeva se u vojnom avionu.

I bivšeg predsednika Srbije, i nekdada davno takođe ministra odbrane, domaća javnost je mogla videti u uniformi, doduše ne maskirnoj već jednobojnoj u mirnim tonovima, sa cipelama gotovo identične boje.

@somboracmarko zaboravio si... pic.twitter.com/eXRHTEUHOP

Za razliku od svih njih, nekadašnji predsednik Srbije i lider DSS Vojislav Koštunica retko kada je oblačio vojne i policijske uniforme.

Ono po čemu se on izdvojio i od nekadašnjih, ali i aktuelnih političara bila je lovačka uniforma.

ma onako smotan mi ne ide u glavu, uvek zaboravim al evo updatea @SlobodarskaSrbi pic.twitter.com/9H8xjx6zn0

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.