NAPAD U SOMALIJI Najmanje 13 ubijenih u bazi mirovnih snaga

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U SOMALIJI Najmanje 13 ubijenih u bazi mirovnih snaga

Najmanje 13 ljudi je poginulo kada su dva bombaša - samoubice aktivirale eksploziv jutros ispred kancelarija Ujedinjenih nacija i glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalijskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma, saopštila je lokalna policija.

2 coches bomba en el aeropuerto de #Mogadiscio ...#FelizMartes#Anas pic.twitter.com/kRMq0lmQye

Prvi napadač je aktivirao automobil-bombu, dok je drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokušao da utrči u bazu, ali ga je obezbedjenje upucalo, što je izazvalo eksploziju na ulazu u bazi, preneo je Rojters.

Somalijski mediji ranije su javili da je snažna eksplozija odjeknula u blizini aerodroma i da se gust dim uzdiže iznad područja gde se nalazi i baza mirovnih snaga Afričke unije.

Prvi napadač je aktivirao automobil-bombu, dok je drugi pokušao da utrči u bazu, ali ga je obezbeđenje upucalo, što je izazvalo eksploziju na ulazu u bazi, preneo je Rojters.

"Snage Afričke unije su blokirale područje eksplozije. Ispred ulaza se nalazio veliki broj Somalijaca, pa zasad ne raspolažemo tačnim brojem žrtava", izjavio je policajac Nur Osman.

@HarunMaruf Huge explosion near Medina Gate at Aden Adde International Airport!! pic.twitter.com/IkiQFU9Azo

Gust dim uzdiže se iznad područja gde se nalazi i baza mirovnih snaga Afričke unije.

Heavy explosions rock #Somalia's capital #Mogadishu,the new is just coming in pic.twitter.com/juxUEqWvI6

Islamistička grupa Al Šabab, koja pokušava da svrgne vladu koja ima podršku Zapada, preuzela je odgovornost za taj napad.Grupa je potisnuta iz većine gradova koje je nekada kontrolisala, ali i dalje predstavlja veliku pretnju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanada, migrant iz Somalije preminuo posle hapšenja

Izvor: RTS, 26.Jul.2016

Jedan somalski imigrant preminuo je u bolnici u Kanadi, gde je prebačen u kritičnom stanju nakon što ga je uhapsila kanadska policija, saopštila je služba za nadzor rada policije provincije Ontarija. . Kanadski mediji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.