Japanac prirptomio stršljena i sad ga šeta na – povocu!

Izvor: Svet, 14.Avg.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanac prirptomio stršljena i sad ga šeta na – povocu!

Japanac poznat samo po nadimku Mikuru625 na Tviteru iznenadio je svet nakon što je na toj društvenoj mreži počeo da se hvali da mu je uspelo da pripitomi džinovskog japanskog stršljena, čiji ubod može da usmrti čoveka, a kog on ležerno uvek vodi sa sobom tako što ga prikači na povodac od tankog konca.
Insekt čiji su primerci dugački gotovo šest centimetara i veoma agresivni jedan je od najopasnijih i najsmrtonosnijih životinja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Japanu. Međutim, Mikuro625 iz Tokija tvrdi da je uhvatio jednog stršljena u mreži za leptire i da su oni otad postali bliski prijatelji, pogotovo nakon što mu je Japanac odstranio žaoku.

- Pripitomio sam ga i sad često idemo u šetnju – napisao je Mikuro625 na Tviteru, uz slike insekta na povocu.
Prema njegovim rečima, stršljen je postao savršen ljubimac i, osim povremenog ujeda kleštima na glavi, potpuno je ukroćen. Ipak, mnogi Tviteraši mu ne veruju da je stršljen uopšte živ.
 
Izvor: Kurir
Foto: Twitter
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.