Ulični crtači grafita u Meksiku napravili mural na preko 200 kuća da bi ujedinili ljude

Izvor: Prva.rs, 28.Jul.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični crtači grafita u Meksiku napravili mural na preko 200 kuća da bi ujedinili ljude

Čini se da je, čak, malo reći da je ovaj mural ogroman. Proteže se preko fasada 209 kuća ukupno 20.000 metara kvadratnih. Ovaj prediva ulični projekat ukrasio je domove 452 porodice, ukupno 1808 ljudi!
Poenta?
Da bar na kratko iz mladih izbaci nasilje, usadi kreativnost i napravi nekoliko poslova, piše DeMilked.
Makro mural crtan je pet meseci.

Ali to nije sve što je neobično kod njega. Dobro je poznato da ulični crtači grafita svoju umetnost izražavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << po mraku, sa kapuljačama na glavama bežeći od policije. Smatraju ih kriminalcima i onima koji ruže fasade zgrada.

Ovoga puta, baš ti ulični crtači grafita "Germen Crew" su se udružili sa onima koji ih uvek jure, u ovom slučaju Meksičkom vladom.
Namera im je bila da popularizuju i ožive scenu crtanja murala, ali i ujedine zajednicu koja na tom prostoru živi.
Rezultat je potpuno nestvaran.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

FOTO: Ceo gradić kao veliki mural

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2015

Meksička vlada je smislila zanimljiv način da ujedini stanovnike malog grada Palmitas, uključivši lokalne crtače grafita, na taj način što su fasade kuća okrečene različitim bojama tako da izdaleka podsećaju na dugu...Grupa uličnih umetnika koji su se odazvali i okrečili fasade 209 kuća...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.