Proglašen najbolji grad za život

Izvor: B92, 16.Avg.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašen najbolji grad za život

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti okoline, obrazovanju i infrastrukturi.

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen za najbolji grad za život na svetu, dok Sidnej opet nije ušao u prvih deset zbog straha od terorizma, navodi se u izveštaju Economist Intelligence Group.

Među prvih 10 su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelaida i Pert u Australiji, Ouklend na Novom Zelandu, Helsinki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hamburg.

Melburn, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorija, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Dojl je rekao da je reč o velikom dostignuću sa kojim svi građani treba da se ponose, ali i i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

"Nastavićemo puno da radimo svaki dan kako bi Melburn bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane", rekao je premijer Danijel Endrjus.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Melburn najbolji grad za život na svetu, a u prvih 10 je i jedan grad koji nam je veoma blizu

Izvor: Prva.rs, 17.Avg.2017, 11:30

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti sredine, obrazovanju i infrastrukturi.. Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.. Pratite nas i na...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.