Usluge u Centru za socijalni rad su na adekvatnom nivou

Izvor: Objava, 14.Jan.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usluge u Centru za socijalni rad su na adekvatnom nivou

TRSTENIK - U poseti Centru za socijalni rad u Trsteniku bili su narodna poslanica u Republičkom parlamentu Milena Turk i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić. Interesovali su se za realizaciju prošlogodišnjih aktivnosti i ponudili pomoć u rešavanju problema. Zaposleni u ovoj ustanovi čiji je osnivač opština Trstenik imali su prošle godine veliki obim posla,radilo se najpre o zbrinjavanju starih i bolesnih korisnika socijalne pomoći u nekim od sela trsteničke opštine.
- Usluge Centra su zaista na adekvatnom nivou,radi unapređenja još bolje saradnje sa narodnom poslanicom Milenom, uspostavićemo kontakt sa Ministarstvom za rad,boračka i socijalna pitanja, radi dobijanja više konkursa posle kojih bi smo dobijali neophodna sredstva, da bi pomogli ugroženim korisnicima. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Centrom za socijalni rad,sa humanitarnim organizacijama i drugima,koji su prepoznali potrebe da se pomogne onima koji su najugroženiji.Nadam se da će se ta uspešna saradnja nastaviti u narednom periodu“,rekao je Aleksandar Ćirić predsednik opštine Trstenik.
Direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragojlo Minić je upoznao predsednika opštine i narodnu poslanicu sa svim do sada vođenim aktivnostima, istakavši da su se zaposleni dobro nosili sa složenim situacijama na terenu.
- Imali smo 5 ugroženih korisnika socijalne pomoći 2 lica u Globoderu,2 u Milutovcu i jednog korisnika iz Poljne,zbrinuli smo i jednu bolesnu staricu i tako rešili deo problema. Trenutno nam nije potrebna pomoć opštine,uglavnom se oslanjamo na partnere Policiju,Dom zdravlja „dr Sava Stanojević“,Crveni krst.Partneri su nam i neki od korisnika na terenu.Potrebni su nam podaci sa terena o tome koliko je lica odnosno porodica ugroženo na području opštine,da bi smo pomogli u isporukama ogreva,lekova,nekima treba očistiti sneg do ulaza u kuću. Ove i druge aktivnosti nastavljamo i u ovoj godini,zahvaljujem se u ime svih zaposlenih i naših korisnika,na svoj do sada dobijenoj dragocenoj pomoći,hvala i našoj opštini na ponudi pomoći i predsedniku i narodnoj poslanici na ovoj poseti“,rekao je tim povodom direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragojlo Minić.
Dragan Ivanović