Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (video)

Izvor: Svet, 08.Okt.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (video)

Neobjavljena pesma Tošeta Proeskog pod nazivom “Efta purane ikone” predstavljena je tradicionalnom koncertu “Zvezdano nebo”, koji je održan 5. oktobra u Skoplju.
U pitanju je numera koja je ispevana na romskom jeziku, i koja je bila namenjena za potrebe pank-opere “Dom za vešanje” Emira Kusturice.
“Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpevao na nekoliko jezika, i koje treba da ugledaju svetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ovog puta hteli smo da predstavimo temu `Efta purane ikone`, koja je otpevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere `Dom za vešanje` Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog”, stoji u izjavi fondacije “Toše Proeski, a prenosi Telegraf.mk.
Inače, u pitanju je demo snimak, tako da pesma nije miksovana. Da podsetimo, Toše Proeski poginuo je 2007. godine u saobraćajnoj nesreći.
Poslušajte pesmu “Efta purane ikone” koju je otpevao Toše Proeski:

Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neobjavljena pesma Tošeta Proeskog! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Okt.2015

Fondacija "Toše Proeski" objavila numeru "Efta purane ikone", koja je otpevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere "Dom za vešanje" Emira Kusturice

Nastavak na Mondo...

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog!

Izvor: Prva.rs, 09.Okt.2015, 15:34

Koncert "Zvezdano nebo" tradicionalno se održava u Skoplju svake godine uoči godišnjice smrti makedonskog pevača Tošeta Proeskog, a na ovogodišnjem predstavljena je njegova do sada neobjavljena pesma.. Toše Proeski (26) poginuo je 16. oktobra 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.