Svakodnevno u Srbiji više od 15 prijava nasilja nad decom

Izvor: RadioCity.rs, 10.Apr.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakodnevno u Srbiji više od 15 prijava nasilja nad decom

Tokom protekle godine u Srbiji je nešto manje od 7000 slučajeva nasilja nad decom prijavljeno Centrima za socijalni rad, podaci su Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ovo je rečeno povodom tribine “Zaštita dece od nasilja”, kojom je Centar za podršku porodici “Putokaz” obeležio tri godine rada.
„Tribina je namenjena profesionalcima iz vladinih i nevladinih organizacija, i onima koji pružaju usluge podrške deci žrtvama nasilja. Učešće su >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << uzeli predstavnici “Putokaz-a“, MUP-a, Centra za socijalni rad “Sveti Sava“ Niš, SOS Dečija sela Srbija. Govorilo se, pored ostalog, i o primeni Protokola za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja, prepoznavanju nasilja i odgovoru institucija na nasilje“, kažu organizatori.

Centar za podršku porodici “Putokaz”, Niš usmeren je na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.
Inače, SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane 1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1.200.000 ljudi.  Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz Centar za podršku porodici u Nišu, i programe podrške u drugim gradovima.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Zaštitimo decu od nasilja

Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2017, 07:45

NIŠ..Zaštita dece od nasilja tema je tribine koja je danas održana u niškom Media reform centru. Povod organizovanja tribine o zaštiti dece od nasilja je obeležavanje postojanja i rada  Centra za podršku porodici “Putokaz” u Nišu...U našem društvu deca su vrlo ćesto izložena nasilju,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.