Svetski jevrejski kongres oštro kritikuje Google i YouTube

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2016, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski jevrejski kongres oštro kritikuje Google i YouTube

Svetski jevrejski kongres optužio je nemačku verziju sajta Jutjub da nije "ozbiljna" u uklanjanju nekoliko hiljada neonacističkih video klipova koji se postavljaju i pored antisemitskog sadržaja.

"Zašto Google odbija da deluje protiv širenja rasističkih i antisemitskih video klipova na toj platformi", zapitao se potpredsednik Svetskog jevrejskog kongresa Robert Singer u pismu upućenom generalnom direktoru Gugla >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Nemačkoj Filipu Justusu.

Singer je takođe pitao da li pesme koje veličaju masovno ubijanje Jevreja predstavljaju slobodu izražavanja.

Potpredsednik Svetskog jevrejskog kongresa posebno se osvrnuo na pesmu "In Belsen" ekstremno desničarske grupe "Kommando Freisler", koja je dostupna na YouTube iako je zvanično zabranjena u Nemačkoj.

Članovi benda su 2009. godine osuđeni na uslovnu zatvorsku kaznu zbog podsticanja rasne mržnje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jevreji žele veću borbu Jutjuba protiv antisemitizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2016

Svetski jevrejski kongres optužio je danas nemačku verziju sajta Jutjub da nije "ozbiljna" u uklanjanju nekoliko hiljada neonacističkih video klipova koji se postavljaju i pored antisemitskog sadržaja..."Zašto Gugl odbija da deluje protiv širenja rasističkih i antisemitskih video klipova na toj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.