Izvor: B92, 26.Jan.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres u Indoneziji

Džakarta -- Snažan zemljotres pogodio je oblast zapadne Indonezije, ali za sada nema podataka o žrtvama ili šteti.

Američki Institut za geološka istraživanja saopštio je da je jačina potresa bila oko 6,1 stepen Rihterove skale i da je pogodio oblast Simeulue.

Simeulue je jedno od ostrva zapadne obale Sumatre, na dubini od oko 25 kilometara, preneo je AP.

Indonezija se nalazi u pacifičkom "vatrenom prstenu", luku koji čine najaktivniji vuklani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svetu i nizovi ostrva čije obale često pogađaju zemljotresi, cunami i druge prirodne katastrofe.

U Indoneziji, arhipelagu od 17.500 ostrva, ima 129 aktivnih vulkana.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres zabeležen u zapadnoj Indoneziji

Izvor: Blic, 26.Jan.2011

DŽAKARTA - Snažan zemljotres pogodio je danas oblast zapadne Indonezije, ali za sada nema podataka o žrtvama ili šteti. ..Američki Institut za geološka istraživanja saopštio je da je jačina potresa bila oko 6,1 stepen Rihterove skale i da je pogodio oblast Simeulue, jednog od ostrva zapadne...

Nastavak na Blic...

Slabi zemljotres u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 26.Jan.2011

PODGORICA - Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je danas zemljotres manje jačine sa epicentrom osam kilometara zapadno od Plužina. ..Jačina potresa u hipocentru iznosila je 3,2 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale...Žarište zemljotresa,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.