Nemci ne žele koncert Tompsona: On je nacista!

Izvor: Press, 24.Apr.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci ne žele koncert Tompsona: On je nacista!

Njegov koncert je trebalo da bude održan 26. aprila, ali su upravnici dvorane u kojoj je koncert trebalo da se održi otkazali ugovor sa organizatorim akoncerta.
Organizatori su s epotom obratili javnosti na Fejsbuk stranici "Cro Best Berlin" gde su naveli da je dvorana Kolumbija hale otkazala koncert a među razlozima za otkazivanje navedeni su razni napisi u nemačkoj štampi, ali i najava protesta u slučaju održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koncerta.

Kako navodi sajt Index.hr, na stranicama berlinskog Kurira pojavio se prošle sedmice tekst pod naslovom "Koncertni skandal: Sme li naci-Hrvat nastupiti u Berlinu?"

Kurir napominje da je Tompson svoje koncerte počinjao ustaškim fašističkim pozdravom "Za dom!", ali i da je pevao pesme u kojima se "slave ubistva Srba i Jevreja u koncentracionim logorima", prenosi Index.hr.

Napominje se i da je Tompsonu u prošlosti bio zabranjen nastup u Holandiji, Švajcarskoj i Hamburgu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.