Izvor: B92, 24.Jul.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mongolija: Poplave odnele 23 života

Ulan Bator -- U poplavama u Mongoliji poginule su 23 osobe, a vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da bude veći jer vremenski uslovi otežavaju rad spasilačkih službi.

Zvaničnik Crvenog krsta Fransis Markus izjavio je da bi situacija sa poplavama, koje su nastale 17. jula, mogla da se pogorša jer su sa ovom nepogodom suočeni stanovnici oblasti na kojima su šume posečene, što olakšava prolazak vode u niže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblasti.

Obilne kiše i poplave su najveću štetu pričinile u sirotinjskom četvrtima u mongolskoj prestonici Ulan Batoru i provinciji Gobi-Altai.

Crveni krst je upozorio da bi izlivanje fekalnih voda moglo da predstavlja dodatnu opasnost po zdravlje ljudi u siromašnim delovima Mongolije, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplave u Mongoliji: Najmanje 23 mrtvih

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2009

Najmanje 23 osobe su izgubile život u najgorim poplavama koje su zahvatile Mongoliju u poslednjih 40 godina, a vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da bude veći s obzirom na to da jaka kiša i grad otežavaju rad spasilačkih službi.

Nastavak na Večernje novosti...

Poplave usmrtile najmanje 23 osobe u Mongoliji

Izvor: Blic, 24.Jul.2009

Najmanje 23 osobe su izgubile život u najgorim poplavama koje su zahvatile Mongoliju u poslednjih 40 godina, a vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da bude veći s obzirom na to da jaka kiša i grad otežavaju rad spasilačkih službi...Zvaničnik Crvenog krsta Fransis Markus izjavio je da bi situacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.