Lider Pegide u Hitlerovoj pozi

Izvor: RTS, 21.Jan.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider "Pegide" u Hitlerovoj pozi

Lider nemačkog desničarskog političkog pokreta "Pegida" Luc Bahman našao se pod udarom kritike, jer je na Fejsbuku pozirao kao Hitler, sa potpisom: "Vratio se!"
Luc Bahman je lider i najprepoznatljivija figura grupe "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada", poznate i kao "Pegida", koja je privukla oko 25.000 ljudi na svojim antiimigracionim marševima u Drezdenu, navodi britanski Indipendent.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
List Drezden morgen post, u članku pod naslovom "Dva lica Luca Bahmana", preneo je sa Fejsbuka fotografiju na kojoj lider "Pegide" pozira "u stilu Adolfa Hitlera", a u tekstu navodi da je Bahman poznat još i po tome što se 2012 . godine predstavljao kao član Klu kluks klana i lansirao slogan: "Tri K drže manjine daleko."
Fotografija na kojoj Bahman "glumi" Hitlera navodno se pojavila na društvenoj mreži davno pre nego što je lider "Pegide" privukao pažnju javnosti marševima istomišljenika u septembru ove godine.
Indipendent navodi da je Bahman, koji insistira na tome da je "Pegida" – "umerena" grupa, posle teksta u Drezden morgen postu uklonio spornu fotografiju sa Fejsbuka.
Jedan od čitalaca tog lista naveo je da je lider "Pegide" na društvenoj mreži pisao da su imigranti "goveda" i "smeće".
"Izražavao se na nedoličan način o svima koji nisu pobornici njegovih ideja", naveo je taj čitalac: "A kada sam se suprotstavio njegovim idejama, on mi je blokirao pristup."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVA FOTOGRAFIJA JE ZAPALILA NEMAČKU: Vođa antimuslimanskih protesta pozirao kao Adolf Hitler! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jan.2015

Lider nemačkog desničarskog pokreta PEGIDA dospeo je u žižu javnosti nakon što se predstavio kao Hitler na Fejsbuku. On je na poznatoj društvenoj mreži okačio status sa fotografijom i natpisom “Vratio se”. Luc Bahman je lider i najprepoznatljivija figura u borbi protiv islamizacije u Evropi....

Nastavak na Telegraf.rs...

Vođa Pegida oponašao Hitlera

Izvor: B92, 21.Jan.2015

Nemačko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv lidera desničarskog antiislamskog pokreta Pegida Luca Bahmana zbog sumnje za izazivanje mržnje...Bahman je objavio fotografiju na kojoj pozira kao Adolf Hitler i naziva izbeglice „životinjama“ i „ništarijama“...Bahmanovu fotografiju sa potpisom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.