FRANCUSKI INAT Ovako izgleda najnovija naslovna stranica časopisa Šarli Ebdo

Izvor: Blic, 17.Nov.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKI INAT Ovako izgleda najnovija naslovna stranica časopisa Šarli Ebdo

Satirični časopis "Šarli Ebdo", čije su kancelarije napadnute u januaru, prilikom čega je život izgubilo 12 ljudi, objavio je na Tviteru naslovnu stranicu svog novog broja, koji izlazi 18. novembra.

La Une de "Charlie Hebdo" du 18 novembre : "On les emmerde, on a le champagne !" pic.twitter.com/GiSd2hk2Wp

Karikatura izrešetanog mladića koji pije šampanjac naći će se na naslovnoj strasnici sutrašnjeg izdanja časopisa "Šarli Ebdo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Oni imaju oružje. Baš nas briga, mi imamo šampanjac - napisano je uz ovaj crtež.

Glavni i odgovorni urednik Ris napisao je ohrabrujuću poruku nakon masakra u Parizu.

- Ni ne shvatajući to, Parižani su u 2015. godini postali kao Londonci iz 1940, odlučni u odupiranju strahu bez obzira na sve. To je jedini odgovor koji možemo da damo teroristima - glasi njegova poruka.

Osim njega, na pokolj izvršen u prestonici Francuske reagovao je i jedan od crtača iz ovog magazina, Žoan Sfar, koji je na Instagramu objavio seriju crteža kojima je poslao poruku celom svetu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Reakcija lista "Šarli ebdo" na masakr u Parizu (FOTO)

Izvor: B92, 17.Nov.2015

Satirični časopis koji je izgubio 11 svojih članova u napadu na redakciju u januaru ove godine ostaje prkosan i nakon poslednjih tragičnih dešavanja u Parizu...“Šarli ebdo” objavio je naslovnu stranu novog izdanja koje će se u prodaji naći sutra...Na crvenoj naslovnici ispod crteža izrešetanog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.