Uhapšeni napadači na džamiju

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na džamiju

Dve maloletne osobe iz Subotice i Novog Sada uhapšene zbog sumnje da su zapalile vrata džamije u Subotici.

Ministar policije Milorad Veljović rekao je da su uhapšene dve maloletne osobe, srpske i mađarske nacionalnosti. 

Kako je Veljović objasnio na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost u Novom Sadu, jedan maloletnik je iz Subotice, a drugi iz Novog Sada.

Prema njegovim rečima, od 19 napada na objekte širom Vojvodine, rešena je polovina slučajeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a skoro u svim predmetima uhapšeni osumnjičeni su maloletnici.

Veljović je dodao da je policiji prioritet rešavanje svih napada.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da su počinioci bili zapalili plastičnu kantu ispred vrata na jednom objektu u sklopu džamije.

Prethodnih dana u nekoliko gradova Vojvodine napadnuto je više objekata čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MUP:Dva maloletnika osumnjičena za paljevinu

Izvor: Press, 22.Okt.2014, 00:08

Dve maloletne osobe iz Subotice i Novog Sada osumnjičene su da su zapalile vrata džamije u Subotici, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. . "Postoje osnovi sumnje da su dve maloletne osobe, u ranim jutarnjim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.