U Subotici počinje Desiré Central Station 2014

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici počinje "Desiré Central Station 2014"

Šesti međunarodni "Desiré Central Station 2014" festival biće održan od 29. novembra do 5. decembra u Subotici. Pozorište Deže Kostolanji, kao organizator festivala, dovodi 13 pozorišnih predstava, a nastupiće pozorišta iz Francuske, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i grada domaćina.

Između ostalih, publika će moći da vidi najbolje prestave sa ovogodišnjeg Bitefa: "Aleksandru Zec" Olivera Frljića i "Gde je revolucija stoko" Boruta Šeparovića. Kao i prethodnih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održavaće se Dezire akademija na kojoj će učestvovati neki od učesnika ovih predstava kroz razgovore, predavanja i prezentacije.

Slogan ovogodišnjeg festivala glasi "živ ili mrtav", a otvoriće ga 29. novembra od 19 časova na Sceni Jadran predstava "Akrobate" iz Francuske. U pitanju je plesna predstava koja koristi metode modernog cirkusa.

Kako kaže Andraš Urban, direktor festivala, održavanje ove kulturne manifestacije je bilo upitno do pre 6 meseci, ali velikom zaslugom grada i donacija iz republičkog budžeta, pokrajine i republike Mađarske ovaj festival uspeo je da sakupi budžet koji iznosi oko 9 miliona dinara.

Osnivač pozorišta je Grad Subotica i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, a partneri pozorište "Deže Kostolanji", Narodno pozorište, Moderna galerija Likovni susreti, Art bioskop "Aleksandar Lifka" i udruženje "Mask" iz Segedina koje pruža tehničku podršku.

Pojedinačne karte staju 350 dinara, sudentske i penzionerske 250 dinara, a organizator je obezbedio i takozvane "multipass" ulaznice koje će koštati 3.250 dinara i sa kojima će se moći gledati sve predstave i sav program za koji se plaća ulaz.

Karte mogu da se kupe od danas na blagajni pozorišta Kostolanji Deže, svaki dan od 10 do 13 časova, odnosno od 17,30 do 19,30 časova. Karte se mogu rezervisati i putem mejla ticket@desirefestival.eu.

Predstave će u zavisnosti od potreba biti prevođene na srpski ili mađarski jezik.

Program festivala može se pogledati ovde.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: Počinje "Desiré Central Station 2014"

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2014

Šesti međunarodni Desiré Central Station festival održava se od 29. novembra do 5. decembra u Subotici...Pozorište "Deže Kostolanji", kao organizator festivala, dovodi 13 predstava, a nastupiće pozorišta iz Francuske, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i grada domaćina...Između ostalih, publika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.