Subotički internacionalni džez festival Jazzik 2016

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotički internacionalni džez festival "Jazzik 2016"

Sedmi subotički internacionalni džez festival "Jazzik" biće održan dana i sutra na četiri lokacije u gradu - na sceni Dečijeg pozorišta, u Velikoj većnici Gradske kuće, u prostorijama Američkog kutka i Klein House-a.

Festivalska dešavanja organizovana su u tri celine - koncertni program, edukativni program i prateća dešavanja.

Prateći i edukativni programi su besplatni, dok se ulaznice za koncerte mogu kupiti u Američkom kutku u Subotici po ceni od 350 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara (I dan), 650 dinara (II dan) i 1000 dinara (komplet za oba dana).

Edukativni deo počinje danas u 16 časova, kada će u prostorijama Muzičke škole biti održane instrumentalne radionice saksofona, klavira, kontrabasa i bubnja.

Svečano otvaranje festivala najavljeno je večeras u 20 časova, na sceni Dečjeg pozorišta. Publiku očekuju nastupi džez odseka Muzičke škole Subotica i Muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca, nastup Zabos Regina Band-a, a u 22 časa koncert Max Kochetov Quartet-a.

Program "Jazzik" festivala može se pogledati ovde.

Džez festival u Subotici održava se od 2010. godine. Od 2014. godine glavni organizator je Udruženje građana „Jazzik", a festival predstavlja odskočna dasku za mnoge mlade muzičare.

Pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja je Američka Ambasada u Beogradu, Erste banka i Grad Subotica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.