Subotičani danas obilaze groblja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičani danas obilaze groblja

Pravoslavni vernici širom Srbije danas obeležavaju Mitrovske zadušnice, a rimokatolici praznik Svi sveti, dok je u nedelju Dušni dan, odnosno Dan mrtvih. I ove, kao i svake godine, Subotičani u ogromnom broju, tradicionalno izlaze na groblja gde, paljenjem sveća i polaganjem cveća, neguju sećanje i iskazuju ljubav i poštovanje prema svojim najmilijim.

U Javno-komunalnom preduzeću "Pogrebno" potvrđeno nam je da je svih deset grobalja kojima ovo preduzeće upravlja spremno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dočekalo praznike i građane koji će, tokom vikenda, posetiti večne kuće preminulih članova svojih porodica, rodbine, prijatelja i ostalih dragih ljudi.

Ove godine po prvi put, na Kerskom groblju je na dan Svih Svetih, nakon mise, organizovano i paljenje sveća.

Vesna Prćić, direktorka JKP "Pogrebno" iz Subotice, potvrdila je da su radnici ovog preduzeća pre desetak dana završili radove na košenju grobalja, čišćenju smeća i uređenju površina, kako bi Mitrovske zadušnice i Sve svete, kao i Dan mrtvih, bili obeleženi u svečanoj i dostojanstvenoj atmosferi, a povodom ovih praznika, sva subotička groblja biće otvorena od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.