Subotica, cisterne sa vodom za migrante

Izvor: RTS, 07.Jul.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica, cisterne sa vodom za migrante

Grad Subotica i Crveni krst Subotica obezbedili su dve cisterne sa po 1.300 litara vode za piće i kupanje za migrante koji se u velikom broju okupljaju na prostoru oko bivše ciglane na periferiji Subotice.
Kako bi se izbegla humanitarna katastrofa, čelnici lokalne samouprave najavili su da će grad će dopremati cisterne sa vodom tokom jula i avgusta na prostore gde se okupljaju migranti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javlja dopisnik RTS-a.

Prema procenama Komesarijata za izbeglice, u Suboticu ovih dana svakodnevno stiže oko 200 migranata sa područja Sirije, Avganistana i Pakistana.
Subotička policija saopštila je da je uhapsila dvojicu Subotičana koji su u petak napali sedmoricu sirijskih državljana, otevši im mobilne teefone i novac. Njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Voda kao suvo zlato

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2015

SUBOTICA - Kako bi migrantima bar malo olakšali boravak u napuštenoj ciglani na periferiji grada, nekoliko subotičkih firmi i pojedinaca prikupili su proteklog vikenda oko četiri hiljade litara vode, dve stotine konzervi hrane, hleb i sredstva za ličnu higijenu.. - Sva roba, koju smo uz pomoć građana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.