Subotica: Smeće u šumama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Smeće u šumama

Hroničan problem predstavlja otpad u šumama koje donose nesavesni građani i ostavljaju. Iz Šumske uprave u Subotici ističu da stalno čiste i uređuju prostor i da imaju stalne akcije čišćenja smeća u saradnji i sa civilnim sektorom.

Jedan od velikih problema u šumama je i smeće koje ostavljaju migranti za sobom, ali i domicilno stanovništvo. Radnici kada čiste šumu obavezno moraju da imaju rukavice, a velika je opasnost i od loženja vatre.

"Znači da koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod obavezno rukavice, a velika je opasnost i od loženja vatre pošto oni spavaju u šumi, lože vatru i to može da izazove požare u šumi kod nas. Mi smo jako ugroženi od požara jer imamo puno borove kulture i strogo je zabranjeno loženje vatre", objašnjava Olivera Perkučin šef Šumske uprave Subotica.

Otvoreno lovište "Subotičke šume" se prostire na 6.130 hektara, a ograđen prostor ima status posebne namene i prostire se na 530 hektara. Životinjske vrste koje su karakteristične za ovaj kraj su: mufloni, jelen lopatar i divlje svinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.