SUĐENJE MONSTRUMU Advokat Dragana Đurića: Sve je već priznao, ostalo je samo pitanje kazne

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE MONSTRUMU Advokat Dragana Đurića: Sve je već priznao, ostalo je samo pitanje kazne

Pripremno ročište na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za silovanje i ubistvo maloletne Tijane Jurić, održano je danas u Višem sudu u Subotici, uz njegovo prisustvo kao i oca ubijene devojčice.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost.

Nešto pre 11 časova, iz zgrade Višeg suda izašao je Đurićev advokat Viktor Gostiljac. On je rekao da je suđenje zakazano za 22 i 23 april, i ponovio da je zatražio izuzeće ovog suda, odnosno da se proces izmesti iz Subotice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Gostiljac je rekao da smatra da je ovde sud pristrasan, i pod pritiskom javnosti, i da je se očekuje da sud donese najvišu kaznu, 40 godina zatvora za Đurića.

Advokat okrivljenog je dodao da je Đurić već sve priznao, i da je sada samo pitanje kazne.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici.

Okrivljeni i njegov branilac, u predviđenom roku od osam dana, nisu podneli žalbu na tekst optužnice.

Nakon toga, vanpretresno veće Višeg suda u Subotici je pristupilo ispitivanju

optužnice i ona je pravnosnažno potvrđena.

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.

Sudija Gordana Kojić je dana, 12. marta 2015. godine odredila datum održavanja pripremnog ročišta i poslala pozive okrivljenom i oštećenom i njihovim braniocima.

U pozivu je napomenuto da po Zakoniku o krivičnom postupku, ako je optuženi uredno pozvan, a ne dođe na pripremno ročište, niti svoj izostanak opravda, predsednik veća može odlučiti da se pripremno ročište održi ako je prisutan branilac.

Optuženi je upozoren da na pripremnom ročištu može predložiti nove dokaze, ako je za njih saznao nakon potvrđivanja optužnice, dok su i optuženi i okrivljeni upozoreni da se na pripremnom ročištu može održati glavni pretres.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUĐENJE MONSTRUMU Advokat optuženog: Sve je priznao, ostalo samo pitanje kazne

Izvor: Blic, 02.Apr.2015

Pripremno ročište na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za silovanje i ubistvo maloletne Tijane Jurić, održano je danas u Višem sudu u Subotici, uz njegovo prisustvo kao i oca ubijene devojčice...Ročište je bilo zatvoreno za javnost...Nešto pre 11 časova, iz zgrade Višeg suda izašao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.