SU: Nenasilnom komunikacijom protiv nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: "Nenasilnom komunikacijom protiv nasilja"

U Omladinskom klulbu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" u Subotici danas u 18 časova biće održano predavanje "Nenasilnom komunikacijom protiv nasilja". Ulaz je slobodan.

Predavanje je namenjeno osnovcima i srednjoškolcima, a predavač će biti psiholog Boris Telečki.

Nasilje ili zlostavljanje podrazumeva svako ponašanje ili radnju učinjenu protiv nečije volje, a koje ga ugrožava: psihički, fizički, seksualno, ekonomski, ili ugrožava njegovo spokojstvo. Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasilje dolazi od reči sila, i označava odnos između dveju strana u kome jedna strana upotrebom ili samom pretnjom upotrebe sile utiče na drugu stranu, navodi se u pozivu.

Mladi će na predavanju imati prilike da saznaju šta je sve nasilje i da se informišu o osnovama asertivne komunikacije i zalaganju za sebe na adekvatan način.

Predavanje se organizuje u okviru ciklusa psiholoških predavanja "Kaži A", koji realizuju Fondacija "Danilo Kiš" i Centar za socijalni rad i podršku porodici Subotica.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.