Obeležavanje svetskog Dana borbe protiv AIDS-a u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje svetskog Dana borbe protiv AIDS-a u Subotici

Svetski Dan borbe protiv AIDS-a 1. decembar u Subotici će biti obeležen nizom akcija, pod jedinstvenim nacionalnim sloganom "Popunimo prazninu u znanju, prvenciji i podršci osobama koje žive sa HIV/AIDS-om".

Na gradskom trgu u centru Subotice, u ponedeljak od 10 do 13 časova, volonteri i aktivisti UG "Stav +", u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom Subotice, deliće informativno-edukativne flajere i razgovarati sa zainteresovanim građanima na temu prevencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << HIV-a, borbe protiv AIDS-a i aktivnostima za smanjenje stigne i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV/AIDS-om.

U isto vreme, uz podršku UG "Prevent" iz Novog Sada, vršiće se dobrovoljno, poverljivo, anonimno i besplatno savetovanje i testiranje na HIV. Američki kutak je za sve koji dođu na gradski trg obezbedio topli čaj.

Noćno testiranje na HIV biće organizovano od 19 časova do ponoći, u Zavodu za javno zdravlje Subotice.

Na sceni Dečijeg pozorišta u Subotici, sa početkom u 20 časova, biće izvedena edukativna predstava "Nepoželjni", nastala u saradnji UG "Stav +", Pozorišne radionice Otvorenog univerziteta i Dečijim pozorištem Gyermekszinház.

Realizaciju kampanje podržali su Grad Subotica i Globalni fond za decu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.