FSS popustio - Spartak i Bačka igraju kod kuće

Izvor: Mondo, 31.Avg.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS popustio - Spartak i Bačka igraju kod kuće

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbija odlučeno da "u interesu fudbala" fudbaleri Spartaka i Bačke utakmice u kojima su domaćini igraju na svojim stadionima u Subotici odnosno u Bačkoj Palanci.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Fudbalski savez Srbije je pred početak sezone "presudio" da fudbaleri OFK Bačke iz Bačke Palanke i Spartaka iz Subotice utakmice u kojima su domaćini ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da igraju na svojim stadionima zbog nedostatka reflektora, ali je ta odluka promenjena posle sedam kola domaćeg prvenstva.

Na sednici Izvršnog odbora FSS-a odlučeno je da ovi klubovi, koji su svoje dosadašnje "domaće" mečeve u Superligi igrali na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, od narednog kola igraju u Subotici i Bačkoj Palanci.

Odluka je doneta jednoglasno i – kako se navodi u obrazloženju – "radi interesa srpskog fudbala, klubova i navijača u ovim gradovima", iako FSS to obrazloženje nije uzeo u obzir kada je doneo prvobitno rešenje pred početak takmičenja.

TROŠKOVI

FSS je u obzir uzeo i troškove koje su ovi klubovi trpeli zbog "visokih troškova domaćinstva i karantina" u Novom Sadu, mali broj navijača u ovom gradu, ali i opterećenje koje je trpela travnata podloga na "Karađorđu".

Na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci i "Gradskom stadionu" u Subotici još uvek traje proces postavljanja reflektora, pa će svoje prve utakmice ovi klubovi odigrati u ranijim terminima.

Fudbaleri Spartaka će svoj prvi ovosezonski meč u Subotici odigrati 10. septembra protiv Javora, dok će Bačka nedelju dana kasnije ugostititi Metalac (17. septembar).

Spartak je sa 12 bodova trenutno petoplasirani, dok je Bačka poslednja sa 4 boda.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.