DSHV: Multikulturalnost u Subotici je mrtva

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSHV: Multikulturalnost u Subotici je mrtva

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov ocenio je da je u Subotici "multikulturalnost mrtva" i da se to može videti po učešću, "tek u tragovima", Hrvata u ovogodišnjem obeležavanju dana tog grada.

Žigmanov je na svom Tviter profilu napisao da se učešće Hrvata u obeležavanju Dana grada Subotice može videti "tek u tragovima". "Učešće Hrvata u ovogodišnjem obeležavanju Dana grada Subotice se može primetiti tek u tragovima. Multikulturalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je mrtva!", napisao je.

Dan Grada Subotice obeležava se višednevnom manifestacijom u znak sećanja na 1. septembar 1779, kada je Subotica dobila status Slobodnog kraljevskog grada, u tadašnjoj Habsburškoj Monarhiji.

Kako je ranije najavljeno, 1. septembra na centralnom gradskom trgu nastupiće Budimpeštansko operetsko pozorište, kao i Peli Barna, rok pevač i kantautor iz Budimpešte, koji će održati koncert akustične gitare.

Za ljubitelje klasične muzike koncert će, isto veče, zahvaljujući prvenstveno Subotičaninu prof. violine Milošu Nikoliću, održati Vojvodjanski kamerni orkestar.

Sutradan, 2. septembra, publici će se predstaviti grupa Perpetuum mobile i Leksington bend, najavio je na pres-konferenciji gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.