Tjeri Ako osvojio navijače

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Dec.2010, 05:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tjeri Ako osvojio navijače

Zemun od leta ima i tamnoputog igrača, Tijeri Ako (26) iz Kameruna, igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i štopera. Postigao je, u završnoj jesenjoj predstavi, protiv Novog Pazara, debitantski gol, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za prvu pobedu plavo-zelenih u Ugrinovačkoj ove sezone, pošto su gosti, u finišu, stigli do izjednačenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Ako je novajlija u Zemunu, ali u našoj zemlji se odomaćio.
Stigao sam još 2003, a zapažen sam igrama u mladoj reprezentaciji Kameruna, na turniru u BiH – na tečnom srpskom kaže Ako. – Došao sam u Spartak, a igrao sam i za Bečej kad sam u Subotici bio u drugom planu. Otišao sam u Tursku, ali transfer nije mogao da bude realizovan zbog papira. Vratio sam se odmah, u Inđiji proveo godinu dana, a u Zemun sam stigao iz novosadskog Proletera.
– Jesenji utisci iz Gornje varoši?
Nije bilo loše, ali prvi put u karijeri desilo mi se da u sezoni ne dobijem nijednu utakmicu kod kuće. Sve ostalo je u reduodnos saigrača, predsednika, šefa struke... Stigao sam u Zemun na inicijativu trenera Kustudića, zna me iz Subotice. Šesnaesto mesto nas, svakako, ne zadovoljava, nismo to zaslužili, trebalo bi na proleće da bude bolje. Problem je bio što nisam prošao pripreme sa Zemunom, stigao sam nedelju dana pre početka prvenstva. Bez obzira na to, dobro sam igrao, ali zadovoljstvo kvare loši rezultati ekipe.
– Planovi ?
Fudbal mi je posao, svako se trudi da ode gde mu je bolje. Za sada sam igrač Zemuna, ali ako se ukaže povoljna prilika za odlazak, videćemo šta će biti.
– Superliga?
Što da ne, u domovini sam igrao u najjačem rangu, lepo bi bilo i ovde.
U slučaju transfera, Akou neće lako pasti rastanak sa navijačima Zemuna.
Prvi sam stranac, pa sam se malo pribojavao kako će to ići, ali odmah su me prihvatili. Skandiraju mi i zadovoljan sam.
Naglo je ovih dana zahladilo u Beogradu, a Afrikancima to ne može da prija, bez obzira na staž u Srbiji.
Teško je navići se na ovu klimu, ume da bude hladno. U Kamerunu je drugačije, klima je prijatna, temperature su između 30 i 35 stepeni. Jedino na severu vrućine ponekad umeju da budu nesnosne.
Udaljenost od porodice je velika, dugo traje i to neminovno nosi nostalgiju.
Dve godine nisam bio kod kuće, nije ni to jednostavno, put košta. Zato neću ni u zimskoj pauzi, kako stoje stvari, da mrdam iz Beograda. Živimo, srećom, u doba interneta, kao da sam zajedno sa najbližima – istakao je Tijeri Ako.

M. Ćunković
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Konačno trijumf Sent Paulija!

Izvor: Blic, 03.Dec.2010

Fudbaleri Sent Paulija prekinuli su nepirjatan niz loših rezultata nakon što su u prvom meču 15. kola Bundeslige kod kuće pobedili Kajzerslautern...Duel timova koji su prošle sezone zajedno overili plasman u Bundesligu iz druge lige rešio je fudbaler gostiju Kristijan Tifert koji je u 48 minutu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.