U srijedu sahrana policajca ubijenog u Zvorniku

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Apr.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U srijedu sahrana policajca ubijenog u Zvorniku

Dragan Đurić, pripadnik MUP-a Republike Srpske koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, biće sahranjen u srijedu uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku, rečeno je u MUP-u RS. Đurić je rođen 1967. godine u Banovićima, a pripadnik MUP-a RS bio je od aprila 1994. godine. Njegovog oca Nikolu ubili su pripadnici tzv. Armije BiH, početkom rata, u banovićkom selu Željova, odakle je porodica porijeklom, ali za taj zločin niko nije odgovarao, >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << rekli su mještani i rodbina ubijenog policajca, prenijela je RTRS. Majka ubijenog policajca danas živi u Zvorniku, gdje su Đurići izbjegli u toku rata. U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Sapne, ubijen je Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je, uz poklič "Alahu ekber", oko 19 sati upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške. Ubijen je u razmjeni vatre sa policijom. Inače, napad na policijsku stanicu u Zvorniku je treći teroristički čin u BiH u posljednjih nekoliko godina. U napadu na policijsku stanicu automobilom-bombom u Bugojnu 2010. godine poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a godinu dana kasnije vehabija Mevlid Jašarević je kalašnjikovim pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu i pri tom ranio jednog policajca. (Novosti/Tanjug)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Sahranjen ubijeni policajac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2015, 02:03

U rodnom selu Karakaj kod Zvornika, uz najviše policijske počasti sahranjen je 48. godišnji policajac Dragan Đurić, ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku...Đurića je u terorističkom napadu u ponedeljak ubio je Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je tokom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.