POSLEDICE MOGU BITI SMRTONOSNE Nestao tromblon sa oznakama kod Orašja

Izvor: Blic, 25.Maj.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDICE MOGU BITI SMRTONOSNE Nestao tromblon sa oznakama kod Orašja

Nepoznata osoba ukrala je u ponedeljak tromblon i oznake u Lepnici kod Orašja, koje su demineri Oružanih snaga BiH ostavili na toj lokaciji.

Prema informacijama iz MUP Posavskog kantona, pripadnici Oružanih snaga BiH prijavili su da je tromblon koji su pronašli u mestu Lepnica, na lokaciji gde se pre nalazio ugostiteljski objekat "Noćni bar", kao i 50 oznaka za obeležavanje terena, nestao do dolaska drugog tima koji ga je trebao transportovati na uništenje.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Faktor saznaje, demineri inače koriste tu lokaciju da deponuju pronađene mine i ostala neeksplodirana ubojita sredstva, a reč je o srušenom objektu nekadašnjeg "Noćnog bara". I ovog puta su, kako je iz policije potvrđeno, demineri tu ustavili tromblon i obeležili ga oznakama.

- Radi se o tromblonu koji može biti opasan za transport. Taj tromblon i ukradene oznake, inače, nemaju nikakvu vrednost i ovo što je učinjeno je jako neodgovorno i neozbiljno - kazao je Josip Dominković, portparol MUP Posavskog kantona.

Apel

On je dodao da policija radi na otkrivanju i pronalasku osobe koja je ukrala tromblon i oznake, te da se obrađuju tragovi koji su pronađeni na mestu događaja, uključujući i otiske obuće u zemlji koje je kradljivac ostavio.

- Apelujemo stanovnicima u okruženju da obrate pažnju na ponašanje po ovom osnovu. Sam čin krađe opreme i eksplozivnih stvari je ozbiljno krivično delo, a posledica zloupotrebe i za počinioca i njemu bliske osobe može biti i smrtonosna. Molimo one "nemirnog duha" da se ponašaju u skladu sa propisima, kako ne bi izvali štetne posledice po sebe i okolinu - kazao je Dominković, piše Faktor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.