NIČE “GRAD” Umetnici iz Beograda oslikavaju četvrti mural u centru Prijedora

Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIČE “GRAD” Umetnici iz Beograda oslikavaju četvrti mural u centru Prijedora

Umetnička grupa "Dim tim" iz Beograda u Prijedoru je danas počela oslikavanje novog murala pod nazvom "Grad", odabranog na četvrtom međunarodnom konkursu "Paola de Maninkor".

Autori pobedničkog rada su Danijela Vasić i Milenko Vasić koji će svoj rad oslikavati na fasadi u centru Prijedora u narednih pet do sedam dana, a svečana inauguracija novog murala najavljena je za 5. avgust.

Koautor Milenko Vasić rekao je da posebno ceni Grad Prijedor, svestan duge likovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradicije.

- Poseban je podstrek što smo u gradu koji je iznedrio toliko velikih imena poput Miljuša, Ćelića, Nježića i Kragulja i koji i dalje o tome brine, jer retki su gradovi koji žele da umetnost diktira vizure po gradu, a ne samo bilbordi i reklame - naveo je Vasić.

On je dodao da se bavi fotografijom, a da je Danijela vajar, da od pre pet godina i slikaju, te da su se oprobali u više medija, od kojih je jedan i velika zidna slika - mural.

- Radili smo ih u Beogradu i Austriji, a sada prvi put učestvujemo na ovakvom konkursu u nekoj široj, internacionalnoj konkurenciji. Tim više smo zadovoljni što je konkurs anoniman, a žiri kompetentan - dodao je Vasić.

Koautor Danijela Vasić rekla je da je reč o muralu dimenzija 16 puta 12 metara koji će uključiti dodatne elemente kao što su dva prozora i jedna vertikalna cev koji postoje na odabranoj fasadi.

- Skicu smo prilagodili tome i stanari mogu biti bezbrižni. Naše slike su uglavnom rađene u tri boje - crnoj, beloj i specifičnoj srebrnoj koja ima primese zemljane i različito se reflektuje u zavisnosti od svetlosti koju prima - dodala je Vasićeva.

Na ovogodišnji konkurs stigla su 52 rada autora iz osam zemalja - BiH, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Nemačke, Poljske i Brazila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.